Λειτουργία online καταστήματος

Με ποιους τρόπους γίνεται η αποστολή της παραγγελίας μου;
Η αποστολή της παραγγελίας σας πραγματοποιείται με 2 τρόπους, μέσω BoxNow και μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής. Οι διαδικασίες και τα κόστη είναι τα εξής:

  1. Μέσω BoxNow: Το κόστος αποστολής της παραγγελίας ανέρχεται στα . Καθώς πραγματοποιείτε τις αγορές σας, στην σελίδα της κάρτας σας "Cart", υπάρχουν αναλυτικά όλες οι οδηγίες ώστε να πραγματοποιηθεί η αποστολή της παραγγελίας σας μέσω της BoxNow. Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω BoxNow πληρώνονται αποκλειστικά μέσω πιστωτικής ή PayPal. Η παράδοση των παραγγελιών πραγματοποιείται εντός 48 ωρών από την ώρα που θα βάλουμε το πακετάκι σας στο locker αποστολής. 
  2. Μέσω Γενικής Ταχυδρομικής: Το κόστος των μεταφορικών ανέρχεται στα 4.30 € (για πληρωμή με πιστωτική, ανεξάρτητα από τον προορισμό) για δέμα εώς και 2 κιλά ενώ το κόστος αντικαταβολής είναι στα 5.30 € (για πληρωμή με ΜΕΤΡΗΤΑ, ανεξάρτητα από τον προορισμό). Το δέμα παραδίδεται το αργότερο εντός 3 εργάσιμων ημερών από την στιγμή που θα το παραδώσουμε εμείς στην εταιρεία courier. 

Μόλις έκανα την παραγγελία μου. Πότε θα παραλάβω το δέμα μου;

Ο χρόνος επεξεργασίας της παραγγελίας σας διαφέρει ανάλογα με το προϊόν που έχετε επιλέξει να αγοράσετε.
Οι χρόνοι επεξεργασίας των παραγγελιών σας είναι οι εξής:
Κοσμήματα/αρωματικά χώρου: 1 εργάσιμη μέρα.
Wax Melts: 2 εργάσιμες μέρες.
Αρωματικά κεριά: 4 εργάσιμες μέρες.
Σε περίπτωση που το προιόν που επιλέξατε από τα wax melts ή τα αρωματικά κεριά είναι ετοιμοπαράδοτα τότε θα παραδοθούν στην εταιρεία κούριερ την επόμενη εργάσιμη.
Μόλις εκδοθεί δελτίο αποστολής παραγγελίας είτε είναι μέσω BoxNow είτε μέσω Γενικής Ταχυδρομικής, θα λάβετε το track number με το οποίο θα μπορείτε να αναζητήσετε και να δείτε την εξέλιξη της παραγγελίας σας. 

 

Παρέλαβα το δέμα μου αλλά επιθυμώ να το επιστρέψω. Τι πρέπει να κάνω;
Για να μπορέσετε να επιστρέψετε το δέμα σας, θα χρειαστεί να στείλετε mail στο psarakihandmade@gmail.com . Αν το αίτημα για την επιστροφή γίνει δεκτό, θα σας στείλουμε εκ νέου την ταμπέλα αποστολής καθώς και όλες τις οδηγίες για την επιστροφή του δέματος. Επιστροφές δεμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία, δεν θα γίνονται δεκτές.  

 

Παρέλαβα το δέμα μου αλλά τα προϊόντα έχουν υποστεί ζημιά. Τι να κάνω;
Σε περίπτωση που το δέμα σας έχει υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, επικοινωνήστε αμέσως μόλις το παραλάβετε στέλνοντας mail στο psarakihandmade@gmail.com. Μόλις λάβουμε το mail σας, θα σας ενημερώσουμε για όλη την διαδικασία ώστε να αντικατασταθεί το προϊόν σας.