Πληροφορίες κοσμημάτων

Από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα κοσμήματά σας; 
Όλα μας τα κοσμήματα είναι χειροποίητα. Για τις χειροποίητες δημιουργίες μας επιλέγουμε ημιπολύτιμους λίθους, γυάλινες χάντρες, κρυσταλλάκια, ατσάλινα και ορειχάλκινα στοιχεία καθώς και τον πολυμερικό πηλό. 

Μπορώ να φοράω τα κοσμήματά μου στην θάλασσα ή θα καταστραφούν; 
Αν και τα υλικά μας είναι προσεκτικά διαλεγμένα ώστε να έχουν αντοχή στον χρόνο και στην χρήση συστήνουμε να μην έρχονται σε επαφή με νερό, αρώματα και ενυδατικές κρέμες. 

Με ποιον τρόπο μπορώ να φροντίσω σωστά τα κοσμήματά μου;
Μαζί με κάθε σας παραγγελία παραλαμβάνετε μία κάρτα με αναλυτικές οδηγίες φροντίδας των κοσμημάτων σας ώστε να σας λυθούν όλες σας οι απορίες. 

Τι είναι ο πολυμερικός πηλός;
Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα κράμα πηλού μοντελισμού και πηλού πλαστικής. Σκληραίνει με την χρήση φούρνου και με την κατάλληλη επεξεργασία έχει αντοχή στη χρήση και στον χρόνο. Τα κοσμήματα από πολυμερικό πηλό, για να μην αλλοιώνονται, συνήθως ασφαλίζονται με μία στρώση ειδικού βερνικιού για πολυμερικό πηλό ή υγρό γυαλί για περισσότερη λάμψη.

Πόσο βαριά είναι τα σκουλαρίκια από πολυμερικό πηλό; 
Το βάρος του πολυμερικού πηλού δεν έχει καμία σχέση με το βάρος του πηλού μοντελισμού. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια μπορεί να ζυγίζει ανάμεσα σε 4-10 γραμμάρια. Μπορείτε να δείτε και αντίστοιχο βίντεο εδώ.

Σπάνε τα κοσμήματα από πολυμερικό πηλό; 
Αν έχει γίνει σωστή επεξεργασία του πηλού πριν και κατά το ψήσιμο, τα κοσμήματα από πολυμερικό πηλό δεν σπάνε. Παρόλα αυτά, συστήνουμε να μην τα λυγίζετε ή τα αφήνετε να πέφτουν από ύψος.